30 Ağustos 2007 Perşembe

Arpa

Arpa


Rüyada Arpa görmek


Bedenle kazanılacak maldır. Arpayı buğdayla değişmek, değerli bir şeyi daha az değerli olanla değiştirmeye, Arpa satın almak mülke, Arpa ekmek ilahı hoşnutluğa ermeye, Arpa biçmek hac ve zekat gibi mali ibadetleri yerine getirmeye, Yaş ya da kuru arpa bolluğu sıhhat ve afiyettir. (Ayrıca Bakınız; Ekin Ekmek.)
Arpa yemek arkadaşlarınızla kavga edeceğinize; arpa ekmeği zenginliğe; arpa tarlası, kısmete ve bolluğa; yaş arpa, çok kazanca; arpa biçmek, mal almaya ve hacca gitmeye yorulur.
Arpa yemek arkadaşlarınızla kavga edeceğinize; arpa ekmeği zenginliğe; arpa tarlası, kısmete ve bolluğa; yaş arpa, çok kazanca; arpa biçmek, mal almaya ve hacca gitmeye yorulur.
Avucunda arpa olduğunu gören erkek, paraya kavuşur. Genç kızlar içinse büyük bir kısmet demektir. Genç bir kadının avucundaki arpa ise doğacak yeni bir çocuğu müjdeler. iri ve açık renkli bir arpa zenginlik, kısmet veya çocuğun hayırlı olduğunu müjdeler. Arpalar küçük, koyu renk veya bozuksa kısmette bir hayırsızlık var demektir. Tarlada boy atmış arpayı gören kişi ise muradına erecek demektir.
Rüyada arpa görmek hayirlidir. Bir tarlada arpa ektigini görmek hayir ve iyilik için bir cemiyete girecegine, sararan arpa basaklarini toplayip demet yaptigini görmek, yaptigi iyiliklerden ötürü kendisini bir cemiyete baskan seçeceklerine; Arpa basaklarini bir degirmende ögüttügünü görmek, yaptigi hayirlarin Allah (C.C.) katinda makbul olduguna ve büyük sevap yazildigina isarettir. Bazilarina göre; rüyada arpa ektigini veya bir tarladan arpa biçtigini görmek yakinda tehlikeli bir hastaliga yakalanacagina isarettir. Arpayi çuvallara koyup tasidigini görmek, bulundugu yerde salgin hastalik çikacagina delalet eder. Ibni Sirine göre; rüyada arpa görmek mala delalet eder. Bir rivayete göre arpa beyaz oldugu için gümüs para ile tabir edilir. Rüyada eline arpa geçtigini görmek, eline mal geçecegine isarettir. Kuru, yas veya haslanmis arpa yedigini gören hayra erer. Kendisine arpa hediye edildigini veya verildigini görmek, kuvvete, sagliga ve hayra erisecegine delalet eder. Ebu Sait el-Vaize göre; rüyada arpa görmek beden sagligi ile birlikte mal veya kisa ömürlü evlada isarettir. Caferi Sadika göre (r.a); rüyada arpa görmek rizkla birlikte çok maldir. Rüyada arpa satin aldigini gören, ahreti dünyaya tercih eder. Satildigini gören ise dünyayi ahrete tercih eder. Ibni Kesire göre; arpa helal mala, hayir ve menfaate delalet eder. Iyi veya kötü her hali buna göre nispet edilmelidir. Bir baska rivayete görede: Rüyada arpa gören, az bir mesakkatle elde edilecek helal rizka isaret eder. Arpa aldigini görenin, alim bir çocugu olur. Ancak o çocugun ömrü kisa olur. Bazi tabirciler arpa, beden sagligiyla meydana gelecek maldir, dediler. Rüyada saticidan arpa almak, büyük bir mülke, zamaninda arpa biçmek, onunla hac ve zakatin ifa edilmesi lazim gelecek bir malin eline geçecegine isaret eder. Rüyada arpa eken kimse Allahu Tealanin nzasi olan isi yapar. Arpa üzerinde veya arpa ekili bir yerde yürüyen kimse savasa katalacagina isarettir. Rüyada arpa ekmek, kullarin ibadetleridir.Rüyada bugdayi arpa karsiliginda sattigini gören kimsenin, Kurani unutarak siirle mesgul olduguna delalet eder. Arpa üzerinde veya arpa ekili bir yerde yürüyen kimse cihadda bulunur.
Arpa görmek, berekettir , memnuniyet duyacağınız bir olayın gerçekleşeceğine işarettir.

Hiç yorum yok: