2 Eylül 2007 Pazar

Alev

Alev


Rüyada Alev görmek


Ateş maddesine bakınız.
Rüyada harlı bir alev görmek, önceleri kötü giden bir işin sonradan düzeleceğini gösterir. Alevle bir yerinin yanması, tıbbi bir operasyona işarettir. Yangın alevi, iyi bir haberin işaretidir.
Rüyada harlı bir alev görmek, baştan kötü giden bir işin zamanla düzeleceğini gösterir. Alevle bir yerinin yanması, tıbbi bir operasyona işarettir. Yangın alevi, iyi bir haber alınacağı demektir.
Alev, ani ve şaşırtıcı haberdir.
Rüyada alev görmek Allah (C.C) Hazretleri tarafindan bir uyarmadir. Böyle bir rüyayi gören dünyada isledigi günahlari affettirmek için daima dua etmeli ve tövbeye varmalidir. Bir baska rivayete görede: Rüyada ates görmek, müjde, korku, harp, azap, hapis, zarar, günah ve berekettir. Ses çikararak agaçlari yakan alev ve kivilcimli ates gören yaktigi miktarca bir alimin ölümüyle orada çikacak fitnedir. Karanlik bir gecede halka göstermek için ates yaktigini gören kimse, halkin onunla hidayete erisecekleri bir ilme nail olur. Karanlik olmadigi halde yol üzerinde ates yaktigini gören kimsenin bidat ve sapikça olan bir is yaptigina isaret eder. Ates gündüzün harp ve fitneye, gece ise ünsiyettir (aliskanlik) denilmistir. Rüyada kis gününde ateste isindigini gören kimse, Cennete gider. Rüyada atese girdigini ve orada azap edildigini gören kimse, malca zarar eder veya o sahis, Cenhenneme girmesine sebep olacak bir günah isler. Rüyada atese girdigini ve atesin azabini tattigini gören kimse, bir fitneye düser. Bir kimse rüyada, insanlarin basina toplanmis oldugu alevli olan bir ates görse, onlarin bereket ve bolluga nail olmalarina isaret eder. Rüyada isinmasi için veya baskasini isitmasi için ates yaktigini gören kimse, faydalanacagi bir seyi tahrik ederek fakirlik ve ihtiyacini giderir. Ates üzerinde et kizarttigini gören kimse, halkin giybet etmesini gerektiren bir seyi tahrik eder. Veya kendisi halki giybet eder. Kizartilmis o etten yiyen kimse, az bir rizka isarettir ve ona büyük bir keder isabet eder. içerisinde yemek olan bir kabi ates üzerinde kaynattigini gören kimse, ev is lerine bakan bir kimse tarafindan gelecek menfaattan uzak kalir. Rüyada kendisine atesin hararetinin dokundugunu gören kimse, halkin diline düser ve halkda onun giybetini yaparlar. Faydali ve parlak ates korku halinde bulunan kimse için emniyet ve devlet adamina yaklasmaktir. Bir kimsenin rüyada kapisinin önünde dumansiz ates yandigini görmesi, hacca gidecegine isaret eder. Rüyada evini atesle yaktigini gören kimsenin, evi harap olur. Evli olan birisi rüyada tandir ve tandirda da yanmis ates görse, hanimi hamile kalir. Rüyada evine ates düstügünü gören kimse, ucuzluk, bolluk ve çokça nimete kavusur. Rüyada bir dag basinda ates yaktigini gören kimse, Allah (C.C.)a manen yaklasir. Bir kimse rüyada kendisine atesin dokundugunu ve kendisini yaktigini görse, o sahsa yapilan vaad yerine getirilir. Bir kimse atesle mahsulattan bir sey yaktigini görse, yaktigi seylere zam gelir. Atesin bir esya veya kumas parçasi üzerine düsmesinin tabiri de böyledir. Rüyada evinden bir ates çiktigini gören kimse, memuriyet, ticaret veya bir zanaatta kuvvet ve yardima nail olur.

Hiç yorum yok: